Houd uw haar en baard in topconditie

Houd uw haar en baard in topconditie

28 februari 2020

Dat heren tegenwoordig ook steeds meer om hun uiterlijk geven én dat ook uitdragen is een feit. De barbiers schieten de grond uit en er staan letterlijk rijen mannen te wachten op hun momentje van relaxen. Bij Le Cèdre Coiffeurs in Amsterdam hoeft u niet te wachten, plan uw afspraak online. Wij knippen uw haar en trimmen uw baard zoals alleen een echte vakman dat kan!

Tussen uw kappersafspraken door wilt u uw haar en baard natuurlijk ook in topconditie houden. Niet alleen omdat u er dan altijd goed en verzorgd uitziet, maar ook om bijvoorbeeld snel dunner wordend haar te voorkomen! Daarom geven we in dit blog enkele tips hoe u dat het beste kunt doen.

Goede producten zijn het geheim

Allereerst is het belangrijk om uw haar met een voedend product te wassen, zoals de Davines OI-shampoo. Zorg dat u uw hoofdhuid ook goed masseert tijdens het aanbrengen van de shampoo, want zo verzorgt u direct de haarwortels. Dat stimuleert de haargroei. Het product mag best even intrekken, voordat u het grondig uitspoelt.

Vervolgens gebruikt u een goede conditioner, dat er voor zorgt dat uw haar sterker en gezonder wordt. De OI-lijn heeft hier ook een heerlijk product voor met ingrediënten die vochtinbrengende eigenschappen hebben en rijk aan vitamine A en C zijn. Een boost voor uw herenlokken dus! Ook voor de conditioner geldt: even laten intrekken, na een paar minuten uitspoelen.

‘Leen’ geen borstels!

Uit onze ervaring weten wij dat heren vaak geen goede borstel gebruiken, maar bijvoorbeeld een kam ‘die ze ergens in het laatje van mevrouw hebben gevonden’. Laten we daar meteen een stokje voor steken: leen geen borstels van anderen! Het kan uw haar en hoofdhuid beschadigen.

In onze salon geven we u graag een advies op maat over welke borstel of kam u het beste kunt gebruiken, want ieder haar- en huidtype vraagt om een andere tool. Mocht u graag een föhn gebruiken bij het afstylen van uw haar, zorg dan voor een afstand van een paar centimeter tussen de haardroger en uw lokken. Gebruik hem kort en liever niet op de heetste stand.

Baardverzorging

Ook uw baard en snor wilt u natuurlijk in topconditie houden, zodat u er altijd fris en verzorgd uitziet. Wij vinden ‘baardolie’ echt een wondermiddel! Het ruikt heerlijk, uw baard ziet er direct een stuk gezonder uit en de voedingsstoffen in de olie verzorgen ook de onderliggende huid. Dit voorkomt bijvoorbeeld schilfers. Gebruik enkele druppels, verspreid die in je handpalm, smeer je baard ermee in en masseer de onderliggende huid ermee!

Naast dat u elke dag even uw haren kamt, zou u dat ook met uw baard kunnen doen. Hierdoor zorgt u ervoor dat baardharen in de juiste richting groeien en dat u minder ‘dwarsliggende’ haartjes heeft. Gebruik hier wel een kam voor die geschikt is voor baarden! Neem niet de willekeurige kam die in de badkamer lade ligt, maar investeer in een degelijk houten exemplaar. Wij geven u in de salon graag advies hierover.

Snor modelleren

Heeft u ook een snor? Dan zorgt speciale snorrenwax ervoor dat de haren mooi opzij blijven zitten. En dus niet in uw mond verdwijnen… Daarnaast kunt u met wax een mooie krulsnor maken of andere variaties uitproberen. Gebruik niet te veel wax, maar slechts een nagelpuntje! U kunt bij het modelleren een (speciale) kam gebruiken, deze neemt ook de fijnere haartjes mee die uw vingers overslaan. Voor het in model brengen van een snor geldt: oefening baart kunst.

En dan de laatste tip: knip een paar keer per week de uitstekende haartjes af. Of: kom langs in onze kapsalon in Amsterdam, zodat we uw baard en snor goed in model kunnen houden! Een afspraak maakt u gemakkelijk online.

Deel dit bericht

tech: dodo.nl | design: studioviv.nl